Swan – kompaktni skener za digitalizaciju

Pogledaj video

Kako da sačuvamo prošlost za budućnost?

Zamislite da svaku knjigu morate da prekucavate kako bi je preneli na računar ili na internet. Saznajte kako da knjige lako, brzo i efikasno prenesete u digitalnu formu.

Suština projekta

Digitizacija nacionalnog i kulturnog nasleđa predstavlja sastavni deo kulturne baštine modernog društva. Dostupne informacije u digitalnom formatu došle su do nivoa neophodnosti obično regulisanih nacionalnim, regionalnim propisima i poslovnim procesima.
Projetkom Swan smo izradili kompaktni skener visokih performansi, jedinstven na tržištu, sa proširenom paletom funkcionalnosti.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Tržište digitalizacije starih knjiga i dokumenata nudi robusne i veoma skupe sisteme digitalizacije koji najčešće ciljaju institucije (nacionalne arhive, nacionalne biblioteke itd.) što ograničava fleksibilnost propagiranja usluge širokoj paleti korisnika uz prihvatljivu cenu usluge.

Projekat Swan korisnicima pruža uslugu digitalizacije i zadržati visok kvalitet proizvoda (hardvera, softvera) jednak velikim robusnim i skupim sistemima trenutno dostupnim na tržištu.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Trenutno na tržištu digitalizacije ne postoji kompaktni uređaj visokih performansi koji pokriva segment skeniranja arhivske gradje i svakodnevnih kancelarijskih dokumenata u jednom proizvodu po pristupačnoj ceni.

Inovacija u tezama

Swan predstavlja kompaktan skener visoke rezolucije koji korisnicima pruža uslugu digitalizacije arhivske građe i dokumenata i zadržava visok kvalitet proizvoda.

Karakteristike uređaja:

  • Predstavlja kompletno rešenje za digitalizaciju
  • Kolevka V oblika se podešava u rasponu od 120 do 180 stepeni što mogućava skeniranje starih knjiga, spisa, brošura i ostale kanelarijske dokumentacije jednim proizvodom bez oštećenja
  • Omogućava digitalizaciju visoke rezolucije od 600dpi dok je industrijski standard na tržištu 300dpi
  • Uređaj sadrži kompaktne CMOS industrijske kamere visoke rezolucije jedinstvene na tržištu
  • Sistem je plug and play čime je obezbeđeno korišćenje uređaja bez dodatne konfiguracije
  • Poseduje 10 inčni touch displej i jednostavni korisnički interfejs
  • Softver pokriva export dokumenata u različitim rezolucijama, formatima, primenom različitih transformacija slike
  • Jednostavan za korišćenje (bez dodatne obuke)
  • Jedinstveni dizajn

O inovatorima

Qidenus je oformio mlad i tehnološki kompetentan tim sastavljen od stručnjaka iz područja softverskog i hardverskog razvoja, razvoja proizvoda i dizajna.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 247
ID ?>
Inovaciju prijavljuje pravno lice

Qidenus Technologies

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: