Pametna kutija za lekove

Pogledaj video

Da li ste zaboravili da popijete lekove?

Zar ne bi bilo sjajno da vaša kutija za lekove može da vas podseti da popijete lekove – ili da podseti nekog drugog da podseti vas! Pametna kutija za lekove koristeći modernu tehnologijiu radi upravo to! Svaki dan.

Suština projekta

Pametna kutija za lekove je uređaj koji se podešava od strane korisnika tako da ga podseti da je vreme da popije svoju terapiju, pokazuje koju tačno terapiju treba da popije. Uređaj je jedinstven po tome što šalje SMS poruku jednoj ili dve odgovorne osobe ukoliko lek nije popijen.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Zahvaljujući našem proizvodu korisnici više neće morati da brinu o tome kada treba da popiju lek i koju terapiju treba da uzmu, zato što će Pametna kutija za lekove to raditi za njih. Čak i ako se desi da iz nekog razloga korisnik ne popije lek, nakon deset minuta kutija će automatski poslati SMS poruku nekoj odgovornoj osobi (rođaku, prijatelju ili koga god Vi odredite) da lek nije popijen.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Svako od nas ima nekog rođaka koji svakodnevno pije lekove. Razmišljajući o tome došli smo na ideju koja bi bila od koristi svim ljudima koji uzimaju neku terapiju.

Inovacija u tezama

  • Pametna kutija za lekove služi da obavesti pacijenta kada je vreme da uzme svoju terapiju.
  • Pacijent se obaveštava zvučnim signalom, a LED indikator pokazuje koju terapiju tačno treba uzeti.
  • Prednost ovog projekta je u tome što ukoliko iz nekog razloga pacijent ne uzme svoju terapiju, Pametna kutija za lekove će automatski (nakon 10 minuta) poslati SMS poruku unapred određenoj osobi (rođaku, prijatelju ili bilo kome ko se stara o pacijentu) da pacijent nije uzeo svoju terapiju.

O inovatorima

Digital G je tim sastavljen od srednjoškolaca koji su veoma motivisani i slede svoje snove. Vredno radimo i pokušavamo da dođemo do cilja i ostvarimo svoju ideju.Verujemo jedni drugima i verujemo u projekat na kom radimo.

Nikola Opačić – CEO, učenik elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, polaznik centra za talente.

Nemanja Tadić – CTO, učenik elektrotehničke škole “Nikola Tesla”.

Mihailo Vidaković – programer, učenik Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, završio “SystemPro” školu programiranja.

Nikolina Vraneš – PR menadžer, učenica X gimnazije “Mihailo Pupin”.

Filip Cvetković – COO, učenik elektrotehničke škole “Nikola Tesla”.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 2588
ID ?>
Inovaciju prijavljuje neformalni tim

Digital G

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: