FarmSoft

Pogledaj video

Šta se desi kad farmeri postanu digitalni?

Upoznajte inovaciju koja će promeniti način na koji seoska gazdinstva vode svoje poslovanje. FarmSoft je prvi softver na ovim prostorima koji objedinjuje, evidentira i prati sve vrste proizvodnje i pratećih aktivnosti u poljoprivrednom gazdinstvu.

Suština projekta

FarmSoft je prvi integrisani agro softver u Srbiji koji vam omogućava da sa jednog mesta upravljate svim aspekatima poslovanja savremenog poljoprivrednog gazdinstva.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

U prоcеsu pristupаnjа ЕU pоlјоprivrеdа Srbiје trеbа dа prilаgоdi niz prоpisа i stаndаrdа i usvојi оdrеđеnе zаhtеvе u sklаdu sа cilјеvimа Zајеdničkе pоlјоprivrеdnе pоlitikе mеđu kојima је i uspоstаvlјаnjе Sistеmа rаčunоvоdstvеnih pоdаtаkа nа pоlјоprivrеdnim gаzdinstvimа. Sva komercijalna gazdinstva moraće da vode evidencije i poslovne knjige kao i svi poslovni subjekti. Poljoprivrednici moraće da izdaju račune kada prodaju svoju robu i na pijacama i od kuće.

Naš integirisani softver omogućava poljoprivrednicima da svoje kompletno poslovanje vode na veoma jednostavan način bilo gde da se nalaze i time bespotreban gubitak svog životnog vremena pretvore u dobitak uživanja sa porodicom i odmor.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju?

Budući da je razvoj poljoprivrede jedan od dugoročnih prioriteta Srbije, došli smo na ideju da olakšamo poljoprivrednicima u Srbiji i izradili smo integrisani softver za poboljšanje poslovanja i konkurentnost poljoprivrednih gazdinstava.

Mi želimo da naši poljoprivrednici idu u korak sa Evropom i svetom i zbog toga smo prilagodili i ujedinili do juče komplikovane procedure i zakone na jednom mestu.

Inovacija u tezama

Naš softver, Farmsoft, preko svojih specijalističkih modula integriše sve vrste agro proizvodnje i aktivnosti u poljoprivrednom gazdinstvu i evidentira i prati biljnu i stočarsku proizvodnju, skladištenje i prodaju proizvedene robe, nabavku i utrošak repromaterijala i troškove porodičnog domaćinstva, što ni jedan agro softver ne radi.

Farmsoft u svom sastavu ima elektronske knjige za vođenje prostog knjigovodstva sa obračunom PDV-a za poljoprivredna gazdinstva.

Farmsoft je projektovan da evidentira i prati organsku proizvodnju i agro proizvodnju koja se sprovodi po Global GAP standardu i može da preko servera i interneta poveže, evidentira i prati poslovanje udaljenih radnih jedinica poljoprivrednog gazdinstva.

O inovatorima

Naš tim se dugi niz godina bavi menadžmentom i marketingom u poljoprivredi i čine ga:

 • Vođa tima koji poseduje dugogodišnje iskustvo (25 god) na rukovodećim pozicijama u oblasti poljoprivrede, malih i srednjih preduzeća i fondovskog menadžmenta;
 • Glavni IT projektant i prvi programer u timu, ima 30 godina iskustva u projektovanju i inoviranju IT proizvodnih procesa;
 • Marketing asistent u timu desetogodišnje iskustvo u kreiranju, realizaciji i praćenju internet kampanja, a specijalnost su mu kampanje na paltformama Google i Facebook.

Naš tim će, ako dobijemo nagradu publike, novac iskoristiti za ustupanje softvera na korišćenje za 100 mladih poljoprivrednika u Srbiji.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 1134
ID ?>
Inovaciju prijavljuje neformalni tim

FarmSoft

 • Članovi tima

  Radojica Mojsijev

  Vođa tima

  Balog Tibor

  IT projektant

  Dragana Klepan

  Marketing asistent

 • Linkovi ka projektu

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: