Cake Wizzard Incubator

Pogledaj video

Gde poslastičari prave poslastice?

Cake Wizard Incubator predstavlja jedinstveno poslovno rešenje za sve one koji žele da se bave poslastičarskim poslom. Uz tehnički opremljenu kuhinju nudi i program edukacije koji je preko potreban preduzetnicima početnicima u ovoj brašni.

Suština projekta

Cake Wizzard – jedinstveni koncept koji daje kompletnu podršku preduzetnicima koji žele da se afirmišu u svetu poslastičarstva, na lokalnom i svetskom tržištu. U sertifikovanom, tehnički potpuno opremljenom prostoru (kuhinja, magacinski deo, administrativni prostor i prodajni), korisnici u vidu zakupa mogu kreirati i oživeti poslastičarske brendove, uz niske početne investicije i režijske troškove tokom boravka u njemu.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Povećana uspešnost biznis modela, ima više karakteristika:

  • Niža početna investicija
  • Niži troškovi održavanja u početnim godinama razvoja
  • Poslovna podrška tokom poslovanja
  • Povećava konkurentnost, posebno kroz franšizni model poslovanja
  • Pomaže mnogim malim proizvođačima hrane da izađu iz sive zone tržišta i u uđu u legalne tokove poslovanja
  • Likvidniji poslovni subjekti – bankama sigurniji korisnici kredita
  • Ojačava proizvodnju i privredu u celini

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Tražeći nova rešenja da se proces proizvodnje pojednostavi i racionalizuje – vremenski i finansijski, pojavila se “neiskorišćenost kapaciteta”, koje uvek predstavlja gubitak 30-70%. Jedini način da se profitira u ovakvim slučajevima – vodio je u pravcu zajedničkih prostora za vise brendova. Ponude za poslovna partnerstva usmerile su me u pravcu konsaltinga. Objedinjujuci iskustvo i potražnju nastao je ovaj projekat.

Inovacija u tezama

Usluge u konceptu CW se dele u dve faze:

Inkubacija – edukacija pre početka rada u oblastima,

  • Kako započeti sopstveni biznis
  • Sve o proizvodnji i bezbednosti hrane
  • Izazovi u poslovnim partnerskim/porodičnim odnosima i mogućnosti prevazilaženja
  • Razvoj uspešne formule – održivosti i recepture proizvoda
  • Brend i marketing edukacija
  • Finansijsko poslovanje – od početnih investicija do profita i daljeg razvoja
  • Razvijeni koncept – receptura biznis plana za prvih 20 proizvođača (brendova)

Deljeni prostor – praćenje, upućivanje i dalji konsalting nakon započetog poslovanja kroz CW, zakup prostora i opreme:

  • izdavanje prostora i opreme pod zakup – planovi podeljeni po oblastima korišćenja prostorija
  • Kreiranje i razvoj recepture pogodnoj za efikasnu proizvodnju i distribuciju proizvoda
  • Nabavku i prijem robe u vremenu kada je najpraktičnije dobavljačima
  • Zakup skladišnih prostorija
  • Poslovno savetovanje u oblastima – finansija, administracije, proizvodnje i bezbednosti hrane, zaposlenih, prodaje, marketing i brend strategije.
  • Franšizni konsulting
  • Marketing promociju
  • Prodaju onlajn
  • Zajednička prodaja u samom prostoru
  • Pomoć u izboru ciljne grupe i ispravno plasiranje robe
  • Prostor za sponzore sirovina i opreme koji mogu svoje prezentacije održavati u tom prostoru

O inovatorima

Marina Lazarević – preko 22 godine rada u poslastičarstvu – Stelina, Mammas Biscuit House, Mammas Biscuit Factory. Proizvodnja ručno radjenih, visokokvalitetnih poslastica, po tradicionalnim recepturama – organizacija, nadzor, asortiman i ponude za distribuciju; Marketing; Brendiranje; Finansije; Komercijala; Sertifikacija i implementacija standarda, Prodaja – direktna, online, HORECA, Marketi. Edukator radionica čokolade. Vlasnik – www.cakeshopfranchise.com.

Jelena Krstic Ranđic – Profesor na Poslovnoj školi (Preduzetništvo, Osnove menadžmenta, Upravljanje projektima, Menadžment MSP). Sertifikovani mentor sa iskustvom. Vlasnik konsultantske agencije Biznis – finansijskih analiza

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 180
ID ?>
Inovaciju prijavljuje pojedinac

Cake Shop Franchise

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: