Vinski destilat (“konjak”) od kupina

Pogledaj video

Gde se kupuje “konjak” od kupina?

Sada najzad možete da uživate u žestokom piću kakvo niko do sada nije probao… “Konjaku” od kupina. Ukoliko želite da uživate u ovom jedinstvenom ukusu, saznajte više o ovoj neverovatnoj inovaciji.

Suština projekta

Ovu potpuno novu vrstu pića razvio sam od vinskog destilata kupina čiji zasad godinama gajim u selu Kupinik. Sledeći korak je da se “konjak” od domaćih kupina izvanrednog ukusa po prvi put nađe na tržištu.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Pravi smisao “konjaka” od kupina nalazi se u uživanju. Svojim karakterističnim ukusom i mirisom treba da podstakne pravi hedonistički doživljaj. Najčešće se konzumira u društvu prijatelja, kada treba da se proslave bitni događaji ili kao savršen pratilac hrane.

"Povratak na selo"

Ekipa emisije "Povratak na selo" nas je obišla u toku berbe i zabeležila kako i gde nastaje Dušanovo kupinovo vino.

Posted by Podrum kupinovog vina "Tatalović" on Wednesday, November 9, 2016

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Na našem tržištu su uglavnom prisutni francuski konjaci, dok konjaka domaće proizvodnje gotovo da nema. Ali sve to su vinski destilati koji se dobijeni destilacijom vina od grožđa. Nema konjaka koji su dobijeni destilacijom voćnih vina. Pošto se bavim proizvodnjom kupina i kupinovog vina, želja mi je bila da napravim proizvod sa drugačijim karakteristikama u odnosu na postojeću ponudu.

Inovacija u tezama

  • Proizveden je isključivo od kupina, bez dodataka grožđa ili nekog drugog voća
    Kupine su iz sopstvenog zasada koji se nalaze u selu Kupinik
  • Vinski destilat od kupina je proizveden i u procesu odležavanja je u barrique buradima, nakon čega će biti spreman za tržište
  • Prisutne su arome hrastovine, putera, vanile i blaga aroma kupine koja zaokružuje celokupni doživljaj, daje svežinu i ukus koji dugo traje
  • Proizvodi se u ograničenim količinama, sa naglaskom na kvalitet

O inovatorima

Zovem se Dušan Tatalović, imam 26 godina. Rođen sam u Vršcu. Završio sam Ekonomski fakultet u Subotici. U preduzetničke vode uplovio sam već sa 13 godina, kada sam kupine iz svog zasada prodavao na lokalnoj pijaci. Sa 15 godina sam napravio svoje prvo vino. Zvanično sam preduzetnik od svoje 18. godine, kada sam osnovao “Podrum kupinovog vina” i szr “Tatalović”. To mi je tokom srednje škole i studija bio hobi, koji sam nakon završenih studija 2014. godine, rešio da podignem na viši nivo. Od tada konstantno širim zasade i proizvodnju vina, koji se nalaze u selu Kupinik, u blizini Vršca.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 732
ID ?>
Inovaciju prijavljuje preduzetnik

Podrum kupinovog vina “Tatalović”

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: