SmartWatering Sistem

Pogledaj video

Da li znate najbolji način da se zalije?

Otkrijte inovaciju koja rešava problem kontrole navodnjavanja na udaljenoj parceli. Smart watering je pametan sistem koji korisniku omogućava da kontroliše sve aspekte navodnjavanja čak iako se nalazi u drugom gradu.

Suština projekta 

Zalivanje na klik – kontrola sistema za navodnjavanje sa mobilnog telefona. Suština naše inovacije je u tome da možete sa mobilnog telefona da kontrolišete zalivanje vaše parcele.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Naš sistem vas oslobađa odlaska na parcelu i gubljenja vremena na zalivanje. Koristeći Smart Watering aplikaciju možete da zalivate iz kuće, traktora ili sa odmora. Naša inovacija rešava problem daljinske kontrole I nadzora sistema za navodnjavanje.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju?

Krajem 2015. godine zasadili smo voćnjak koji se udaljen 150km od Novog Sada. Na tržištu nije postojao urađaj koji će nam omogućiti da sa velike udaljenosti kontrolišemo zalivanje na parceli pa smo sami rešili da napravimo naš prvi proizvod, sistem za kontrolu navodnjavanja putem SMS-a koji smo plasirali na tržište 2016. godine. Sada želimo da napravimo sledeći korak i unapredimo sistem kako bi funkcionisao putem aplikacije i doneo nove opcije i mogućnosti našim korisnicima.

Inovacija u tezama

  • novina na tržištu
  • štedi vreme
  • štedi novac
  • zakazivanje zalivanja sa telefona
  • provera vlažnosti zemljišta putem aplikacije
  • povećava prinose i kvalitet roda -povoljan za okolinu jer štedi vodu
  • oslobađa poljoprivrednike jednog jako bitnog posla
  • prilagodljivost potrebama korisnika

O inovatorima

Mi smo mladi, ambiciozni i motivisani ljudi, puni strasti Iiželje da naučimo nešto novo. Želimo da primenimo naše znanje i pomognemo ljudima koji hrane Srbiju i dobar deo Evrope. Jezgro tima su Lazar i Zoran, koji su u vreme kada su pokrenuli Smart Watering bili studenti. Sada su već inženjeri elektrotehnike i programiranja, a ova ideja je plod njihovog dugogodišnjeg rada. U timu se nalaze još spoljni saradnici iz oblasti poljoprivrede, ekonomije, prava i marketinga.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 281
ID ?>
Inovaciju prijavljuje preduzetnik

Smart Watering

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: