Smart recycling system

Pogledaj video

Ko kaže da nema zabavne reciklaže?

Pred vama je prvi automatizovani sistem koji raznim nagradama stimuliše ljude da recikliraju. Smart recycling je potpuno uvezan sa mobilnim telefonom, dozvoljava vam da pronađete najbliža reciklažna mesta, i sakuplja bodove za nagrade nakon svake reciklaže.

Suština projekta

Mi stvaramo rešenja za reciklažu dostupna svima! Pravimo sistem koji komplikovan i sterilan proces reciklže pretvara u zabavan i inspirativan sadržaj za korisnika!

Koju potrebu ova inovacija rešava ?

Naša inovacija rešava potrebu postojanja pozitvno orijentisanog rešenja za reciklažu, dovoljno bliskog i dostupnog za svakog pojedinca.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Nekontrolisani otpad je ogromna pretnja ali i poslovni izazov. Tu smo videli naše mesto i kao preduzetnika i kao zabrinutog građanina. Ponudili smo rešenje za ambalažni otpad blisko svakome. Jasno i pozitivno u svim segmentima.

Inovacija u tezama

  • Smart recycling system je inovativni sistem za reciklažu koji motiviše građane da recikliraju, kompanijama štedi vreme i novac a gradove čini čistijim i lepšim mestom za život.
  • Čine ga pametna presa i mobilna aplikacija
  • Pametna presa je interaktivna mašina koja komunicira sa korisnicima, vrednuje svaki komad ambalaže koju reciklirate i za to Vas nagrađuje kodovima.
  • Kroz mobilnu aplikaciju je moguće pronaći najbližu presu, dobijene kodove menjati za poene a poene za nagrade! Na zabavan način učiti o reciklaži, pratiti podatke o recikliranom materijalu i dobiti garanciju da će svaki komad ambalaže koji završi u Solagro presi biti zaista i recikliran.

O inovatorima

Marko i Nemanja su osnivači Solagro Tima. Zajedno imaju više od 6 godina iskustva u oblasti ekologije.

Prvu presu za limenke napravili na terasi 🙂

  • Marko je zadužen za razvoj proizvoda. Projektovao je i dizajnirao više od 120 uređaja!
  • Nemanja je radio na definisanju proizvoda i sklapanju partnerstava sa Ball Packagingom, Coca Colom, Apatinskom pivarom…
  • Mladen i Aleksandar su zaduženi za razvoj softvera nove interaktivne prese. Sa preko 10 godina iskustva u razvoju hardvera I softvera, sa posebnim osvrtom na IoT tehnologije, radili su na preko 50 projekata u ovoj oblasti kao software ili tennology architect.

Zajedno, mi smo Solagro, tim koji vam donosi budućnost reciklaže!

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 711
ID ?>
Inovaciju prijavljuje preduzetnik

Solagro Team

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: