Queen of Quince – sajder od dunja

Pogledaj video

Šta je dunja a nije rakija?

Spremite se za osvežavajuće piće kakvo svet još nije video! Queen of Queens će biti prvi cider od dunje na tržištu koji se proizvodi od prirodnih i organskih sastojaka vrhunskog kvaliteta.

Suština projekta

Želimo da vam ponudimo prvi srpski (svetski!) Sajder od dunje. Za one koji vole vino, a piju pivo i obrnuto. Predstavljamo vam penušavi napitak koje ste tek upoznali, sa ukusom koji svi volimo.

Koju potrebu ova inovacija rešava ?

Mi ne menjamo svet i ne rešavamo goruće svetske probleme. Želimo da naš napitak učini vaše živote zabavnijim.

 

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Na takmičenju “Nacionalnog foruma za zelene ideje” osvojili smo treće mesto za ideju o zasadu i gajenju dunja.  Sada, kada je ideja o velikom zasadu dunja skoro ostvarena i dok čekamo prve plodove , razmišljali smo o tome šta novo od dunje (sem tradicionalnih proizvoda) da vam ponudimo. Na pamet nam je pao sajder, piće koje se tradicionalno pravi od jabuka, i koje smo zavoleli na prvi gutljaj.

Inovacija u tezama

 1. Sajder (vino) od dunje – u svetu postoje sajderi od dunja, ali samo kao blendovi (mešavine) sa sajderima od jabuka. Naš proizvod će biti u potpunosti od dunja.
 2. Tehnologija prilagođena specifičnostima ovog voća, nema dodavanja šećera.
 3. “Craft” proizvodnja = ograničene količine, održivi kvalitet.
 4. Kontrolisano poreklo voća – sopstveni zasad na površini od 1 ha.

 

O inovatorima

Tim čine dva doktora nauka sa potrebnim znanjem za ovladavanje i realizaciju procesa proizvodnje. Treći član tima je zadužen za proces kontrolisanog uzgoja, početne obrade voća i sam tok proizvodnje napitka. Svi su tu da zapnu kad ustreba. O marketingu i prodaji ne znamo mnogo. Znamo, međutim, da želimo craft proizvodnju jer tražimo održivi kvalitet napitka u ograničenim količinama. Napitak ćemo ponuditi svima koji znaju da cene kvalitet i mnogo mehurića u čaši. Naći ćete nas na sajmovima i u bolje opremljenim restoranima i barovima.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 3847
ID ?>
Inovaciju prijavljuje neformalni tim

Sajder od dunje

 • Članovi tima

  dr Jasmina Grbović Novaković

  doktor fizičke hemije / tehnologija proizvodnje

  dr Nikola Novaković

  doktor fizike / tehnologija proizvodnje, marketing

  Marko Lukić

  poljoprivredni proizvodjač / uzgoj i prerada dunja

 • Linkovi ka projektu

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: