Plativoo – digitalno sanduče za vaše račune

Pogledaj video

Ko računa bez računa?

Sve račune koje ste do sada dobijali na papiru, Plativo od sada objedinjuje u vašem telefonu. Putem ove aplikacije moguće je primiti i platiti sve račune na jednom mestu a da ne morate čak ni da izađete iz svog stana.

Suština projekta

Plativoo je web platforma za online distribuciju računa. Omogućava korisniku da primi bilo koji račun, od bilo koje kompanije I da ga bezbedno plati putem implementiranog procesora za online plaćanje, putem e-bankiga ili u pošti/banci.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Kompanijama koje šalju račune omogućava jednostavnije, brže, pouzdanije i jefitinije slanje računa a korisnicima koji primaju račune omogućava primanje, online plaćanje i arhiviranje računa bez odlaska u banku ili poštu.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju?

Iako je Internet odavano prisutan u našim životima i dan danas kompanije koje šalju veliki broj mesečnih računa te račune još uvek štampaju na papir, a zatim ih šalju poštom krajnjim korisnicima. Mi želimo da prebacimo sve račune u digitlanu formu da bi: uštedeli novac kompanijama, vreme korisnicima i smanjili negativan uticaj na čovekovu okolinu.

Inovacija u tezama

  1. Primanje računa u obliku pametnog dokumenta (smart document) u elektronskom formatu Korisnik u svoje digitalno sanduče može da primi bilo koji račun poslat od bilo koje kompanije. Svaki račun može da se plati sa dva klika mišem.
  2. Plaćanje računa putem integrisanog procesora za online transakcije direktno na žiro račun izdavaoca računa. Korisnik može da plati svaki račun na nekoliko načina: korištenjem implementiranog procesora za online transakcije, e-bankingom ili u pošti/banci
  3. Arhivu svih računa, kao i evidenciju svih plaćanja Svaki plaćen račun ostaje arhiviran zajedno sa svim informacijama o transakciji
  4. „Deljenje računa“ između više zainteresovanih strana (npr. Vlasnik stana/podstanar) Plativoo platforma može jedan račun da isporuči i drugim korisnicima koji imaju dozvolu da vide račun.

O inovatorima

Naša vizija je digitalno poslovanje za svakoga. Želimo da omogućimo svim korisnicima da iskoriste sve prednosti digitalizacije i elektronskog poslovanja Naša misija je da digitalzujemo sve vaše račune Želimo da omogućimo korisnicima da objedine sve svoje račune na jednom mestu i vrše plaćanje sa jednog mesta. Tim koji je odgovoran za razvoj Plativoo platforme čine iskusni programeri koji su zajedno radili na više uspešnih projekata.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 2115
ID ?>
Inovaciju prijavljuje pravno lice

Plativoo

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: