Organska niskokalorična čokolada

Pogledaj video

Da li možete da zamislite čokoladu koja ne goji?

Najzad možete da uživate u svojim slatkim zadovoljstvima bez osećaja krivice. Predstavljamo vam organsku čokoladu koja je, pored toga što ne goji, i dobra za vas.

Suština projekta

Jedina čokolada na domaćem tržištu zbog koje ljubitelji čokolade slave – organska i ukusna, a niskokalorična. Čoko bum čokolada je napravljena od sirovina koje organizmu pružaju vitamine i minerale, bez dodataka aditiva i konzervansa. Na tržištu postoji organska, postoji i niskokalorična čokolada, ali ne postoji organska niskokalorična crna čokolada. Barem nije do sada!

Koju potrebu ova inovacija rešava ?

Sve više ljudi se okreće zdravoj i organskoj ishrani i nastoji da uz savete nutricionista dovede kilažu na željeni nivo. Velika popularnost Hrono ishrane i pojačana koncentracija zdravijih sirovina dovela je do stvaranje potpuno novog tržišta koje do sada nije bilo poznato. Makrobiotika, organika i bez aditiva se sve češće koriste kao kriterijumi u odabiru namirnica. Baš iz tog razloga, firma „Čoko Bum“, odlučila je da uđe na potpuno nezrelo tržište kao jedina domaća kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom zdravih slatkiša, za početak organske niskokalorične čokolade bez aditiva, konzervansa i alergena. Čoko bum je sinonim za uživanje u ukusu čokolade bez brojanja kalorija.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Moj suprug se povredio i nakon oporavka rešio da skine višak kilograma, ali da redukcija ishrane ne podrazumeva odricanje od slatkiša. Moj zadatak je bio da izmislim recepte za zdrave slatkiše i tako je sve počelo. Mnogo je izmenjenih i izmišljenih receptura prošlo kroz kuhinju, ali posebno mesto zauzela je čokolada i jednog popodneva je doneta odluka – recepturu treba komercijalizovati. Čokolada iz šerpe, kako je ja zovem, je naišla na opšte oduševljenje, a i suprug je skinuo višak kilograma.

Inovacija u tezama

 • Čoko bum je jedinstvena kombinacija, jer je čokolada organska i niskokalorična, a takav spoj na tržitu ne postoji
 • Čokolada bez alergena, konzervansa i aditiva (nema sojinog lecitina koji je neizostavni deo recepture svih velikih proizvođača čokolade, a na vrhu je liste alergena)
 • Za pripremu čokolade razvijena je posebna tehnologija pripreme, jer sadrži samo čiste sirovine, bez dodavanja kakao mase (kakao masa je nusproizvod prerade kakao zrna)
 • Niži glikemijski indeks kokosovog šećera, pogodan je za sve na režimima ishrane kao i za dijabetičare
 • Ph vrednost kokosovog šećera i čokolade ne oštećuje zube
 • Kokosov šećer sadrži veliki broj minerala i vitamina koje je jako teško naći u ostalim sirovinama

O inovatorima

Mali, ali efikasan tim porodične firme „Čoko bum“ za sada čine Tijana i Marko Manojlović koji će znanje i iskustvo sa prethodnih poslova usmeriti na razvoj sopstvene kompanije. Marko Manojlović, kao osoba sa velikim praktičnim iskustvom kada su konditorski proizvodi u pitanju, primeniće stečeno znanje na razvoj čokolade, dok će se Tijana Manojlović posvetiti i marketing aktivnostima, kao osoba sa dugogodišnjim radom u agenciji Olaf&McAteer i iskustvom u osmišljavanju strategija za velike brendove, što će pojednostaviti osmišljavanje nastupa za sopstvenu kompaniju i brend.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 719
ID ?>
Inovaciju prijavljuje preduzetnik

Čoko bum

 • Članovi tima

  Tijana Manojlović

  vlasnik

  Marko Manojlović

  tehnolog

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: