04.10.2017

Odluka da svoj posao pretoči u aplikaciju, bila je odlična biznis ideja

 

Sofija je shvatila da deo svog posla može da automatizuje kroz knjigovodstvenu aplikaciju. Sada, zbog ove inovacije, i njeni klijenti i ona imaju više vremena da unapređuju sopstveni biznis.

Sofija Popara će vam u šali priznati da joj je bilo „papira preko glave“ i tako se rodila ideja za Pausal, web aplikaciju koja omogućava paušalno oporezovanim preduzetnicima da jednostavno i samostalno vode papirologiju za svoju agenciju.

Da knjigovođa pokrene sopstveni fintek startap došlo je iz svakodnevnog vođenja finansija i savetovanja drugih startapa. Sofija je spoznala da gotovo sve paušalce muče ista pitanja: Kako da vodim KPO knjigu? Kako da napravim fakturu? Koji su moji troškovi? Kako da platim doprinose? Zašto mi nije stiglo poresko rešenje? Kako da dobijem zdravstvenu knjižicu?

„Radeći u knjigovodstvenoj agenciji uvidela sam da postoji šablon u poslovanju frilensera i da bi postojao način da se ono olakša i pre svega malo digitalizuje, jer je nepojmivo da ljudi koji se bave mnogo većim stvarima moraju da se bakću papirilogijom. Tako sam rešila, zbog sebe i zbog drugih, da nađem način da je “ubijem”„, objašnjava osnivačica društva Clever, čiji je glavni cilj edukacija preduzetnika u vođenju sopstvenog biznisa iz polja finansija i programiranja.

Njen avanturistički duh i potreba za adrenalinom presudili su da napusti rutinu i ne dozvoli da sve ostane samo na inovativnoj ideji, već da pre dve godine krene u akciju. Tako se rodio Pausal koji predstavlja celokupni knjigovodstveni paket za digitalno vođenje biznisa od početka do kraja.

Sosijete ženeral banka je podržala Pausal još pre nego što je sam proizvod postojao, a kada je on lansiran za sve klijente ove banke korišćenje ove aplikacije je besplatno. Sofija ističe da je iz te saradnje mnogo naučila i da joj posebno znači vera u njenu viziju.
Ostatak intervjua u kom Sofija otkriva šta je po njenom mišljenju magičan recept koji će vas dovesti do uspeha ukoliko želite da razvijete svoju inovaciju pronađite na magazinskom delu sajta Sosijete ženeral banke Finovacije.

  • 04.10.2017

Partneri konkursa