Biznis berza

Pogledaj video

Da li mala preduzeća mogu da ostvare velike poslove?

Kupovina akcija na berzi i spajanje preduzeća više ne mora da bude rezervisana za velike. Biznis berza je prvi portal u Srbiji i regionu koji spaja vlasnike malih i velikih biznisa i investitora radi prodaje i daljeg poslovnog razvoja.

Suština projekta

Biznisberza.com je prva proaktivna web platforma u Srbiji i regionu za oglašavanje mikro, malih i srednjih preduzeća. S obzirom da je ulaganje u već postojeći biznis rentabilnije nego pokretanje novog biznisa, mi na ovaj način pružamo priliku vlasnicima malih i srednjih firmi da nadju partnere ili prodaju svoj biznis, a investitorima ili ljudima koji traže zaposlenje priliku da sa manje rizika krenu u novi poslovni poduhvat.

Koju potrebu ova inovacija rešava ?

Naš poslovni poduhvat podrazumeva bolju i bržu komunikaciju izmedju kupaca i prodavaca malih i srednjih biznisa, te stvaranje novih partnerstava, kao i bolje mogućnosti za investiranje u ovom sektoru. Ako pogledamo statistiku, MSP sektor je najveći izvor radnih mesta, tako da ćemo ne samo sačuvati, nego i otvoriti veliki broj radnih mesta preuzimanjem firmi i njihovim daljim razvojem, razvijati kod ljudi preduzetništvo, otvarati nove prilike za ulaganje, edukovati klijente kako da urade ceo proces Biznis transfera i ostale stvari kojih trenutno nisu ni svesni. Ovim putem otvorićemo totalno novo tržište firmi koje bi se prodavale na portalu kao i usluge za poslovne savetnike.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Prvo sam primetio da ne postoji mesto gde možete da tražite neki biznis koji se prodaje. Razmišljajući prvo o toj ideji, krenuo sam da istražujem zašto je to tako. Uvideo sam da dosta preduzetnika ni ne koristi nove tehnologije (web, mail), niti imaju ideju da bi uopšte mogli da prodaju svoj biznis. U nekom smislu, ti preduzetnici, ukoliko nisu kupili poslovni prostor, nisu ni znali za drugu vrednost svog biznisa. A to je VREDNOST KAPITALA koji su stvorili kroz sve te godine rada.

Inovacija u tezama

  1. Biznis Berza je jedino mesto za kupovinu i prodaju biznisa
  2. Otvaramo novo tržište
  3. Edukujemo učesnike u procesu Biznis transfera
  4. Pravimo jedinstvenu bazu vlasnika malih biznisa i investitora u takve biznise
  5. Otvaramo mogućnost finansiranja i kreditiranja ovakvih transakcija
  6. Rešavamo vlasničke probleme (prodaja udela, dokapitalizacija / partnerstva)
  7. Kreiramo novu vrednost na tržištu
  8. Čuvamo radna mesta, i obezbedjujemo nastavak preduzetničkog poduhvata

U jednoj rečenici: otvaramo nove mogućnosti na bazi postojećih biznisa kojima dajemo mogućnost da unovče svoj dosadašnji rad i kreiraju veću vrednost u budućnosti.

O inovatorima

Pavle ima preko 10 godina iskustva na rukovodećim pozicijama i 14 godina rada u finansijskom sektoru. Bio je direktor i suvlasnik nekoliko firmi od kojih bi se u vezi sa ovim projektom istakao razvoj i prodaja portala Boniteti.rs švedskoj firmi Bisnode. Gorica je specijalizovala upravljanje bazama u SQLu. Poseduje šestogodišnje iskustvo u telefonskom kontaktu sa klijentima, i održavanju odnosa sa klijentima (customer care). U ovom projektu zadužena je za komunikaciju sa programerima, dizajnerima portala kao i sa klijentima (prodavcima i investitorima). Poseduje takodje znanje iz digitalnog marketinga.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 6505
ID ?>
Inovaciju prijavljuje pravno lice

Biznis berza tim

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: