App: Ordinacija LekarInfo

Pogledaj video

Kako da vam lekar uvek bude na dohvat ruke?

Otkrijte aplikaciju putem koje uz pomoć mobilnog telefona ili tableta uvek možete da kontaktirate lekara za savet bilo kada i gde god da se nalazite.

Suština projekta

Aplikacija “Ordinacija LekarInfo” je onlajn zdravstveni servis koji nudi stručnu, bezbednu i uvek dostupnu uslugu konsultacije sa lekarom iz različitih oblasti medicine. Koristi savremenu, jednostavnu i dostupnu tehnologiju mobilne telefonije, nije direktna konkurencija aktuelnom državnom zdravstvenom aparatu, ali pruža pacijentu ono što mu trenutno nedostaje, a to je drugo mišljenje lekara. To je ključ satisfakcije koji umiruje pacijenta u trenucima kad je u nedoumici i nemogućnosti da se obrati realnom lekaru.

Koju potrebu ova inovacija rešava ?

Da li mi je knjižica overena, da li izabrani lekar danas radi, možda je na odmoru, gde parkirati, gužva u čekaonici, zašto ovaj preko reda, opet pauza? Neka su od misli koja nas tište. Svakom je njegov zdravstveni problem najveći i najteži pratilac u životu a kada se suočimo sa takvim problemom, svako od nas postaje senzitivan na sve situacije koje može proživeti odlaskom kod lekara. Telemedicina je inovacija koja rešava većinu ovih problema, pouzdano i bezbedno usmerava pacijenta kroz zdravstveni sistem. Mi želimo da postanemo verni pratilac svakog pacijenta u trenutku kad mu je potrebna dodatna konsultacija, mišljenje, savet lekara kog je on lično izabrao i sa njim poželeo da podeli svoj problem.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju ?

Savremeno društvo, očekuje savremene alate, pa i u medicini.

Uvođenje elektronske kartoteke, elektronskog zakazivanja, elektroskog recepta koraci su kojima ide proces digitalizacije zdravstva u Srbiji. Ordinacija LekarInfo je bila naša mala škola digitalne medicine, koja je prva u Srbiji pružila pacijentu jedinstveno virtuelno iskustvo! Video komunikaciju sa lekarom, pouzdan, intiman i lako dostupan model zdravstvene usluge XXI veka.

Inovacija u tezama

  1. Savremena aplikacija koja vam omogućava komunikaciju sa lekarom u bilo koje vreme i na svakom mestu. Prilagođena je svim uređajima, dostupna je preko PC i laptop računara, tableta i mobilnih telefona.
  2. Korisnički orjentisana aplikacija je intuitivna i veoma jednostavna za rukovanje, uz samo par klikova moguće je postaviti pitanje lekarima ili zakazati video konsultaciju. Odgovor lekara dobijate za 24 sata.
  3. Pouzdana aplikacija je potpuno bezbedna, zaštićena https protokolom i precizna u radu.
  4. Štedljiva aplikacija vam štedi vreme koje vam je potrebno da odete do lekara, na taj način vam štedi i novac.
  5. Socijalno odgovorna aplikacija onim što nudi rasterećuje zdravstveni sistem, ukida čekanje u čekaonicama u domovima zdravlja i bolnicama

O inovatorima

Pionire telemedicine u Srbiji čini mala ali entuzijastična grupa lekara i IT inženjera, koja pored višegodišnje prakse u svojoj oblasti, nudi Alternativna rešenja kod svih zdravstvenih nedoumica i problema građanima Srbije, regiona i šire. Mi nismo tipični lekari, mi smo čista Alternativa. Zato kod nas nema redova u čekaonici, šaltera, neljubaznosti, epidemije, troškova prevoza, korupcije…

Tehnička podrška i eksterni konsultanti: https://www.ordinacija.lekarinfo.com/index.php/spisak-lekara

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 3064
ID ?>
Inovaciju prijavljuje neformalni tim

LekarInfo

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: