AmbrozR

Pogledaj video

Kako bi izgledao svet bez ambrozije?

Upoznajte jedinstveni u svetu, ekološki način koji lako i trajno uništava ambroziju u samom korenu uz pomoć struje i frekvencija bez potrebe za ponovnim košenjem i pesticidima koji štete zdravlju.

Suština projekta

Našim inovativnim uređajem, odmah na početku sezone uništava se ambrozija potpuno efikasno u korenu, koja više ne raste, ekološkim putem, pomoću struje i frekvencije koja je bezbedna za ljude. Uređaj ima malu potrošnju električne energije.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Uništavanjem ambrozije u korenu smanjuje se koncentracija polena i pomaže ljudima koji pate od alergije, kojih prema navodima Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji ima preko 1,5 milion, a u svetu preko 700 miliona. Ne moraju da se prskaju pesticidi koji zagađuju životnu sredinu. Ne mora da se kosi na svake dve nedelje što iziskuje troškove ljudskih resursa i amortizacije troškova goriva za trimere i kosilice. Takođe uređaj je pogodan za organsku proizvodnju.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju?

Autor inovacije doc. dr Miloš Stanković je hteo da pomogne svom bratu i prijateljima koji imaju alergiju na polen ambrozije. Počeo je da smišlja i razvija uređaj proteklih 10 godina, koji će uništiti ambroziju u korenu.

Inovacija u tezama

  • Uređaj malih dimenzija, mobilan, mala potrošnja energije
  • Uništava ambroziju ekološkim putem u korenu jednim tretmanom
  • Ekološki proizvod, ne zagađuje životnu sredinu
  • Smanjuje se koncentracija polena ambrozije i alergija kod ljudi
  • Uređaj pogodan za organsku proizvodnju
  • Upotreba u poljoprivredi, baštama, parkovima, staklenicima
  • Ekonomičan proizvod, jeftiniji od trimera, kosilica i pesticida
  • Priznat patent u Srbiji

 

O inovatorima

Naša vizija je inovativan pristup društvenom razvoju rešavanjem problema i pre njegovog nastanka kreiranjem simply better inventions.

Naša misija je da doprinesemo razvoju društva znanjem, intuicijom, hrabrošću i iskustvom tako da nagrade postanu samo tačka na „i“. Da budemo prvi koji ćemo identifikovati najbolje mogućnosti i stvoriti uslove za stvaranje novih tehnoloških inovacija, širenje poslovanja, osvajanje novog tržišta, otvaranje novih radnih mesta i zadovoljstvo u ostvarivanju vizija koje smo sebi postavili.

Naš tim veruje u ono šta radi a samim tim veruje i u uspeh. Uvek se međusobno savetujemo i dogovaramo oko daljih aktivnosti vezanih za inovacije i donosimo odluke.

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 194
ID ?>
Inovaciju prijavljuje neformalni tim

AmbrozR

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: