Abstract – blockchain osiguranje

Pogledaj video

Da li ste sigurni u svoje osiguranje?

Upoznajte inovaciju koja će povećati sigurnost vašeg osiguranja, a smanjiti njegovu cenu. Abstrakt osiguravajućim kompanijama nudi jedinstvenu, decentralizovanu bazu podataka u blockchain tehnologiji, koja je objektivna i na koju niko ne može da kompromituje.

Suština projekta

Abstract služi za razmenu podataka između osiguravajućih kuća i specijalizovan je za auto osiguranja. Razmenom podataka, auto kuće sprečavaju prevare i značajno smanjuju rizik poslovanja. Posledično, cena osiguranja opada. Sistem je zasnovan na blockchain tehnologiji i samim tim je decentralizovan i ujedno veoma bezbedan.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Osiguravajuće kuće koje se bave auto osiguranjem nemaju sistem za razmenu relevantnih podataka o svojim korisnicima. Svaka osiguravajuća kuća preuzima nezavisno rizik za svakog novog korisnika, ne znajući ništa o njemu. Sve to povećava troškove a samim tim i cenu osiguranja za sve korisnike. Abstract nudi zajedničku, decentralizovanu bazu podataka specijalizovanu za auto osiguranja. Korišćenjem Abstract-a osiguravajuće kuće smanjuju rizik poslovanja. U perspektivi, to otvara mogućnosti za nove usluge i integraciju sa drugim sistemima kao što su auto servisi ili auto kuće.

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju?

Primetili smo da su premije za auto osiguranja prilično skupe. Istovremeno smo često slušali priče ljudi koji su uspeli da prevare osiguravajuće kuće i naplate više ili smanje sebi premiju. Pored toga, naša zainteresovanost za nove tehnologije kao što je blockchain nas je motivisala da predložimo rešenje za taj problem.

 

Inovacija u tezama

  • Abstract je sistem za razmenu podataka između osiguravajućih kuća baziran na “blockchain” tehnologiji
  • Abstract je specijalizovan za auto osiguranja
  • Abstract rešava problem nepostojanja zajedničkog registra korisnika usluga osiguravajućih kuća
  • Korišćenjem Abstract-a smanjuje se rizik osiguravajućih kuća što ujedno utiče na cenu usluga
  • Abstract smanjuje cenu osiguranja – Blockshain tehnologija podrazumeva da je baza podataka distribuirana i bez centralnog autoriteta. Nije je moguće izmeniti niti kompromitovati.
  • Blockchain obezbeđuje maksimalni integritet podataka
  • Abstract je moguće u perspektivi jednostavno skalirati i omogućiti nove usluge od kojih će benefit imati kako osiguravajuće kuće tako i korisnici osiguranja

 

O inovatorima

Mikica Ivošević – Fakultet za informacione tehnologije. Stručnjak za bezbednost informacionih sistema sa brojnim dostignućima u oblasti web bezbednosti. Nalazi se na listi Google Hall of Fame.

Goran Murić, PhD – stručnjak iz oblasti teorije mreža i grafova. Iskusan u istraživanju i menadžmentu inovativnih projekata. Doktorirao na Fakultät Elektrotechnik und Informationstechnik na TU Dresden.

Miroslav Milivojević – Inženjer iz oblasti elektrotehnike i informacionih tehnologija. Vodeći programer i sistem arhitekt, iskusan u mobile i enterprise rešenjima

Zoran Dobrosavljević – Magistar dizajna. Dizajner UX, produkt menadžer sa iskustvom u dizajnu proizvoda usmerenih na krajnje korisnike

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike - 500.000 dinara! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. decembra.

Broj glasova 135
ID ?>
Inovaciju prijavljuje pravno lice

Abstract

Partneri konkursa

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: